GRAMA >
SNOPPA >
NEETTA >
JONINA >
THOR >
FREYDIS >
GLENNA >
BUDDA >
JODIS >Gráma frá Nevala
tamma, synt. 2000

Grama on kulomusta 17-vuotias reipas, energinen tamma, joka on tullut tallille 4-vuotiaana. Peruskoulutuksen kävi ihanan Annika Kyrklundin opeissa. Graman luonne on tarkkaavainen ja lempeä,ja se rakastaa rapsutuksia varsinkin keväisin kun karva irtoaa ja kutisee. Grama kävelee ihmistä kohden takaperin ja päättäväisesti vaatii takapään rapsutusta :)
Grama tölttää helposti ja sen tasaiseen askellukseen ihastuu ensihetkestä alkaen.
Snoppa frá Syðsta-Ósi
tamma, synt. 2002

Kulomusta Snoppa on synytynyt Islannissa. Se on herkkä, reipas ja energinen tamma. Snoppa on tullut tallille vuonna 2009. Snoppa loukkasi jalkansa alkutaipaleella ja jäi pitkälle sairaslomalle toipumaan. Se jäi uudessa paikassa liian vähälle ihmisen tuelle selviytymään yksinään, toki hevoslauman kanssa. Kun tuli aika ottaa siihen enemmän kontaktia, niin se vetäytyi ja luottamus oli saanut kolauksen joka näkyy vieläkin.
Käsittelijältään Snoppa haluaa varmuutta ja selkeyttä. Hneta frá Nevala
tamma, synt. 2002

Hiirakko Neetta on ensimmäinen islanninhevoseni, jonka ostin keväällä 2003. Siitä se rakkaus tähän rotuun roihahti lopullisesti :)
Jónína frá Bjarnarbrekku
tamma, synt. 2009

Jonina on kulomustankirjava omanarvonsa tunteva tamma. Se syntyi meillä 2009 ja muutti emänsä, veljensä ja sen emän kanssa syksyllä 2009 Rovaniemelle Wanhan Niskalan Issikat -tallille. Jonina palasi meille 2015 ja on nyt ilostuttamassa kaikkia omalla ihanalla persoonallaan :) Jonina rakastaa kaikkia, mutta ei silti luota kaikissa tilanteissa kaikkiin. Tamma on herkkä ja nopeasti reagoiva, ajoittain hiukan määräilevä laumassa.
Þór frá Bjarnarbrekku (Thor)
ruuna, synt. 2013

Thor syntyi ukkosmyrskyjen välissä vuonna 2013. Ihastuttava utelias punarautias ruuna, joka pitää vieraisiin aluksi harkitsevan etäisyyden. Kuten emällään Gramalla, Thorilla on lyhyt "pystytukka".

 

 


 

 
Freydís frá Bjarnarbrekku
tamma, synt. 2013

Punarautias Freydis, varsinainen "kaikki käy"-tamma. Kiltti ja rauhallinen, tasainen luonne.

Glenna frá Bjarnarbrekku
tamma, synt. 2013

Glenna on rautias tamma, joka syntyi sateiden jälkeen kun taivas aukeni. (Nimi Glenna tarkoittaa: "aukko pilvessä", "jekku", "karhunpalvelus".) ja syntymähetkeen sisältyykin pientä jekkuilua.
Glenna on ollut jo varsasta asti hyvin itsenäinen ja utelias, ei paljon emästään piitannut kun lähti ratsastusryhmien mukana itsenäisesti lenkille emän jäädessä tallille. Glenna on Buddan isosisko.


 


 
Budda frá Bjarnarbrekku
ruuna, synt. 2015

Budda The Rakkaus!
Syntyi pahan niveltulehduksen kanssa, joka esti poikaa nousemasta jaloilleen. Siitä selvittiin kolmen viikon tehohoidon avulla.

Poitsu on rakastettava vanha sielu, tässä issikkapojassa on paljon hyvyyttä ja rakkautta, joka loistaa kauas. Budda on rautias ja ruunattu tammikuussa 2017, jotta se saa kasvaa laumassaan.

Kyllin en voi kiittää kaikkia ymmärtäviä ja auttavia ystäviä ja omia poikia jotka tukivat meitä. (Kiitos Lapuan Leipä, Kiitos Johanna, Kiitos Eija ja Patrik, Kiitos Maria ja Antero, Kiitos Hannele, Kiitos Tiina, Kiitos Kirsi, Kiitos Sonja, Kiitos Joni, Timi, Sami ja Roni.)
 
Jodís frá Bjarnarbrekku
tamma, synt. 2015

Jodis on rautias, ihana piirtopäinen tamma. Rauhallinen, itsenäinen ja vahva pikkutamma.
Freydiksen pikkusisko.